Известие

Collapse
No announcement yet.

Както казват друг двигател е: същата кола, но различна душа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Както казват друг двигател е: същата кола, но различна душа

Здравейте,
    след точно 45 дена ходене по мъките, трошене на пари и смяна на блока от вчера аз отново съм на спортни колела и с удоволствие пробвам моята 156. Една от биелите ми счупи блока и благодарение на fein_86, Yavorcho, Lisan и моя варненски майстор колата ми е отново сглобена, всички части по двигателя са сменени. Звука няма нищо общо с това отпреди, даде ми 4 грешки на диагностика (1 на дебитомер и 3 на ламбда сонда) играят оборотите, иска да гасне на свободна, но едно по едно ще ги остраним тея неща. Като сипах днес второто масло, 1вото бе бая черно, и сега май по-спокойно работи колата поне на звук.
    Искам тук да споделя впечатленията си от смяна на блока-това е нещо дето изисква много време, нерви и пари-струваше ми 2600 лв общо. Като ми се счупи колата бях в безисходица, оказа се че са ми продали преправен автомобил (майстора се съмнява че разпределителните ми валове са от 1. и научих много покрай проблемите с биелите на туин спарковите мотори. Казаха ми теория, че човките дето мажат с масло коляновия вал се запушат от некачествено масло и от несмяната му, и при висока скорост неомаслената биела се загрява и се чупи. Не знам колко е вярно, но мисля че ще го взема предвид.
    Много благодарности на Лисан, голям професионалист и голям сервиз (оказа се, че алармата я слагах в сервиза на Илко в Монтана) взема наполовина по-евтино за труд от варненски майстор и винаги е достъпен за професионален съвет. Също и на yavorcho че веднага се отзовава и за 5 мин ти намира точно това дето ти трябва. Браво и на fein_86 че е честно момче и помага при нужда, евала.
    Утре ще я пробвам до София без да я натискам и се надявам че пак ще се наслаждавам на комфорта и удобството на Алфа.
    И накрая, ако пак ми счупи биела тоя мотор, ще съм първия член на форума който ще кара Алфа 156 с голф3 двигател (1.8 ABS е най-здравия им), напълно сериозно го заявявам.
    Останалите ми части от стария блок ще ги пусна в раздел "продава".
    Alfa 156 2.0 - ех,
    Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
    Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
    Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Е дано никога не ти се чупи, с маслата /мазане и смяна, което ти е казано е вярно/ и на майстор си попаднал, така че успех
    Last edited by fred; d.m.y г., 22:35.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Честито че си пак на крака, 2600 си е сериозна сума за ремонт на двг......
      Обаче ти пусна лафа тука че ще има секс в колата, и още не си снесъл никакво инфо, а ние все още чакаме.....
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

АХаххаах ееййй как помниш ти бре

Колега честито и повече да не се налага да влизаш в сервиз, освен за консумативи А за цената...Спокойно...Горе долу в тия граници излиза ремонта. И аз я сърбах таз попара Много неприятно!

П.С. Верно кажи кво стана със СЕКСА
        Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 05:46.
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

ей мн тясно в тез коли, аз обичам да се въргалям яко
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

за ремонта,

Първо в заключение, днес ми превъртяла пропката за маслото, чакам аз за диагностика и отдолу - локвичка...и пропката наред, а резбата на картера - не...че викахме стругар, и т.н... Варненската група тука е много силна, днеска се убедих, отново хора ми помогнаха, и то много... И на 2 диагностики ми показва грешки в ламбда сондата, от която ми играят оборотите, въпреки че я смених, като купих колата, ама няква универсална, т.е. извода е - само Бош, нищо че е 2 пъти по-скъпа.
            Та да питам - на някой правили ли са му диагностика на разпределителните валове, гледах чертеж дето се сваля капака на клапаните и с едно дето прилича на оборотомер и се закача на единия вал и показва някакви градуси... Имам желание да ми направят такова нещо на колата, и то в Сф, понеже ме съмнява че моя майстор е зацепил валовете с пети, въпреки уверенията му.
            А за секса, сесия имаше още на 7ми март, тъкмо си бях взел колата. Да знаете че на 156 предния капак поддава на натиск...та се уплаших сериозно и сефтето продължи на една вила тука на Звездица, дето се бяхме скрили... Продължавам да твърдя че с Алфата най ми се вдигнаха акците (колкото и да е егоистично) и според всички други е много класен автомобил.
            Alfa 156 2.0 - ех,
            Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
            Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
            Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Хихихиии какви са тез сеанси на капака колега Кефиш ме !!!
              Относно проверката дали ти е зацепена правилно колата...Погледни в общ технически темата за сервизите...Избираш си някой и отиваш...
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                Хихихиии какви са тез сеанси на капака колега Кефиш ме !!!
                Относно проверката дали ти е зацепена правилно колата...Погледни в общ технически темата за сервизите...Избираш си някой и отиваш...
                От тебе не го очаквах Бруте,що го пращаш при конкуренцията? Сега да не кажете че не съм го зацепил правилно!! Двигателя го правих аз,до главата,без картер и по Еконт в Варна,редно е аз да го проверявам дали е зацепен,дали клати и т.н. Нищо не купувай преди да го видим!!
                RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
                0899832271 Сашо

Comment

Хаха не съм бреее Щом си го правил ти, човека е редно да си отиде при теб...Не съм знаел как седят нещата кой какво е ремонтирал, и за да не стане нещо интрига го оставих сам да избере

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                    Хаха не съм бреее Щом си го правил ти, човека е редно да си отиде при теб...Не съм знаел как седят нещата кой какво е ремонтирал, и за да не стане нещо интрига го оставих сам да избере
                    Майтапя се!!
                    0899832271 Сашо

Comment

Браво,че си подкарал колата.Дано всичко да е наред.Ако си идваш към Монтана по празниците(ако не се лъжа от Вършец си)мога малко да отменя Лисан в проверката на зацепването(и без това каза,че ще почива по празниците).И ксенонче ще има на промоция,ако си навит още.
                      Много безаварийни с Алфата.
                      Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                      Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
                        Браво,че си подкарал колата.Дано всичко да е наред.Ако си идваш към Монтана по празниците(ако не се лъжа от Вършец си)мога малко да отменя Лисан в проверката на зацепването(и без това каза,че ще почива по празниците).И ксенонче ще има на промоция,ако си навит още.
                        Много безаварийни с Алфата.
                        А на 4.5.09г съм в Монтана,Илко щял да черпи!! Може да го направим тогава!!
                        0899832271 Сашо

Comment

Докато не дойдеш не вярвам.....
                          Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                          Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
                            Докато не дойдеш не вярвам.....
                            Ще видиш!!
                            0899832271 Сашо

Comment

Първоначално публикувано от adv_petrov Покажи съобщение
                              А за секса, сесия имаше още на 7ми март, тъкмо си бях взел колата. Да знаете че на 156 предния капак поддава на натиск...та се уплаших сериозно и сефтето продължи на една вила тука на Звездица, дето се бяхме скрили... Продължавам да твърдя че с Алфата най ми се вдигнаха акците (колкото и да е егоистично) и според всички други е много класен автомобил.
                              А-а-а-а-а-а.....изложил си се - предния капак подава, ама става къде къде по устойчиво ако го вдигнеш....предната греда е бетон отвсякъде, ако девойчето е авантюристка мое да я положиш на капака на двигателя, а ако е още по голяма авантюристка, мое да пробвате на запален двигател, нищо че може и да няма големи вибрации......но задължително трябва да се внимава със щеката на маслото.....ама задължително.....
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                              X